TAČNO OVOLIKO MINUTA TREBA DA TRAJE INTIMNI ODNOS DA BI ŽENA BILA SREĆNA: Muškarci, ovoliko morate da IZDRŽITE
Seks, Foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

pažnja

TAČNO OVOLIKO MINUTA TREBA DA TRAJE INTIMNI ODNOS DA BI ŽENA BILA SREĆNA: Muškarci, ovoliko morate da IZDRŽITE

U idealnom slučaju, kako su ispitanice priznale, volele bi da seks traje od 15 do 20 minuta

Objavljeno:

Seksologinja Kristen Mark sa Univerziteta u Kentakiju sprovela je veliku studiju, čija je svrha bila da konačno izračuna koliko minuta, sa stanovišta žene, treba da traje seks. U studiji je učestvovalo 15.000 žena i evo šta se ispostavilo.

U proseku, ženi je potreban seksualni odnos koji traje 10 minuta. Ali ovo je, ponavljamo, u proseku. U idealnom slučaju, kako su ispitanice priznale, volele bi da seks traje od 15 do 20 minuta.

Seks
foto: C2914 Rolf Kremming / imago stock&people / Profimedia

Naravno, istraživanje Kristen Mark bilo je daleko od prvog. Na primer, 2008. godine slično istraživanje sproveli su naučnici s Državnog univerziteta Pensilvanije. Tada su žene prepoznale 13 minuta kao optimalno trajanje seksa. Osim toga, iste 2008. godine, odgovor na ovo goruće pitanje tražili su i kanadski seksolozi (zajedno s američkim). Rezultat neumornog naučnog istraživanja bila je studija lukavog naslova "Percepcije američkih i kanadskih seksologa o normalnoj i abnormalnoj odloženoj ejakulaciji. Koliko dugo treba da traje seksualni odnos", koji je objavljen u časopisu The Journal of Sexual Medicine.

Da bi to uradili, radoznali lekari su intervjuisali nekoliko hiljada svojih pacijenata koji su verovali da je sve loše s njihovim intimnim životima. Žene su se žalile da seks traje neoprostivo malo ili, naprotiv, predugo (da, teško je ugoditi ženi).

Istraživanje nezadovoljnih pacijenata pokazalo je da seks u proseku traje od 3 do 7 minuta, što uključuje i predigru! I samo su želele da seksualni odnos traje 12 minuta. Ipak, seks duži od 20 minuta, kako su istakle iste nezadovoljne žene, nije im odgovarao.

Dakle, zapamtite: za nju je važno da izdržite više od 10 minuta, ali da uspete da seks ne traje duže od 20!

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/ b92/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.